9 VEŽOVÝCH ŽERIAVOV LIEBHERR NA PROJEKTE BORY MALL

9 VEŽOVÝCH ŽERIAVOV LIEBHERR NA PROJEKTE BORY MALL

Názov projektu Bory vychádza z miestopisu lokality, kde bude stáť. Územie medzi Malými Karpatmi a riekou Moravou sa nazýva Borská nížina a historicky je známe ako miesto, kde rastú borovicové lesy – bory.

Projekt Bory má ambíciu stať sa novou mestskou štvrťou Bratislavy, ktorá významne rozšíri mesto smerom na severozápad. Projekt sa uskutoční v dvoch etapách na území s rozlohou 220 hektárov. Projekt sa skladá z komerčnej zóny Bory Stores, obchodno-zábavného centra Bory Mall a rezidenčnej štvrte Bory Home.

V prvej etape – realizácie obchodno-zábavného centra Bory Mall, je spoločnosť Kranimexvýhradným dodávateľom vežových žeriavov. Na obsiahnutie stavby bolo navrhnutých 9 vežových žeriavov Liebherr, rôznych typov a veľkostných tried. 8 hore točivých žeriavov bolo osadených na základových kotvách v objekte a jeden rýchlostaviteľný žeriav bol umiestnený mimo objekt. Na projekte Bory Mall boli nasadené nasledovné žeriavy: Liebher 280 EC-H12 Litronic, 200 EC-H10Litronic, 180 EC-H, 130EC-B6, 2 x 112EC-H, 110 EC-B6, 50EC-B5 a 71K.