KRANIMEX PREZENTOVAL NOVINKY LIEBHERR

KRANIMEX PREZENTOVAL NOVINKY LIEBHERR

Spoločnosť Kranimex, spol. s r. o., výhradný zástupca skupiny Liebherr v sekcii stavebných vežových žeriavov a betonárskej techniky, usporiadal prezentáciu žeriava LIEBHERR 81K a nadstavby automiešača Liebherr 904 HTM FL v areáli firmy dňa 26. 5. 2011. Prvýkrát bol žeriav predstavený na výstave BAUMA 2010 a premiéru na Slovensku mal práve v tento prezentačný deň.

 

LIEBHERR 81K je absolútna novinka z produkcie Liebherr, tak z technickej, ako aj vizuálnej stránky. Tento rýchlostaviteľný žeriav sa vyznačuje max. výškou pod hák 40,4 m a maximálnou nosnosťou 6 000 kg s vyložením 1 400 kg na 45 m. Žeriav pracuje výlučne na dvojzávesovej prevádzke hákaSpeed to Lift, kde je dosiahnutá max. rýchlosť pri max. nosnosti, a disponuje tiež systémomMicromove s milimetrovo presným polohovaním bremena. Liebherr 81K má o 25 % väčšiu nosnosť oproti svojmu predchodcovi, ponúka 11 možných výšok pod hák, 4 možné dĺžky výložníka, možnosť osadenia centrálnej záťaže pomocným zdvihom samotného žeriava, komfortnú kabínu s najlepším možným výhľadom a frekvenčné pohonné jednotky. Najvyššie bezpečnostné štandardy sú v súlade s novou európskou normou EN 14439. Žeriav sa prepravuje ako celok na prepravných podvozkoch.

Technické parametre žeriava Liebherr 81K
Norma: EN 14439
Max. výška: 40,4 m
Max. nosnosť: 6 000 kg
Max. vyloženie: 45,0 m
Nosnosť na max. vyložení: 1 400 kg

 

LIEBHERR 904 HTM FL predstavuje odľahčenú verziu nadstavby automiešača betónu s novým elektronickým ovládaním miešacieho bubna Litronic® – EMC (Electronic Mixer Control). Výhody Litronic® – EMC ovládania oproti doterajším systémom sú obzvlášť v stúpajúcom trende komfortu ovládania, v nízkych prevádzkových nákladoch a zlepšujúcej sa bezpečnosti. Špecifikácia miešacieho bubna v odľahčenej verzii ponúka plášť miešacieho bubna s hrúbkou 3 mm (špeciálna oceľ LH 37) a miešaciu špirálu s hrúbkou 4 mm (špeciálna oceľ LH 37), odľahčené vyhotovenie vodiaceho venca  a ochranu proti opotrebeniu miešacích špirál kontinuálnymi zvarmi. Odľahčený automiešač betónu ma identický geometrický objem a prevodovku rovnakej veľkosti, t. z. žiadne nevýhody oproti štandardnému vyhotoveniu. V porovnaní so štandardným automiešačom je možnosť úspory s 300-litrovou hliníkovou vodnou nádržou až o 480 kg.

  

Technické parametre nadstavby Liebherr 904 HTM FL
Objem betónovej hmoty: 9 m3
Vodnýobjem: 10,22 m3
Geometrický objem: 15,96 m3

  

Okrem uvedených exponátov mali pozvaní hostia možnosť prehliadky servisného zabezpečenia, ako aj obchodných a prevádzkových priestorov spoločnosti Kranimex.